Historie

De historie van toen tot nu

Al sinds 1903 is er een bakkerij gevestigd op de Kampweg, toen onder de naam ‘De Heus’. Kees van der Woerd komt uit een echte bakkersfamilie, beide opa’s kwamen uit de bakkersfamilie Niessen. De ene had een slagerij in Amerongen (Niessen), de andere een bakkerij onder de naam Van der Woerd in Eck en Wiel. Kees en Mariska hebben in 1996 het pand van De Heus overgenomen en zijn een eigen bakkerij gestart. Mariska had toen al 2 jaar meegedraaid om de kneepjes van het vak te leren.

In 2002 is de naam officieel veranderd naar Kees van der Woerd en is het bedrijf aangesloten bij het Echte Bakkers gilde. In 2003 komt de winkel van Kees zijn ouders in Eck en Wiel bij het bedrijf. Begin 2011 is deze winkel verhuisd en sindsdien gevestigd in het voormalige postagentschap in Eck en Wiel.

De winkel in Doorn ondergaat in 2015 een metamorfose en wordt compleet verbouwd tot een moderne zelfbedieningswinkel. Tegelijkertijd wordt er een extra verdieping op het pand gezet, zodat er ruimte is voor groei. In 2016 wordt het bedrijf nog verder uitgebreid. In Maarn komt op de Tuindorpweg de winkel van Jan van de Pol te koop en Kees en Mariska besluiten deze over te nemen. De winkel wordt direct verbouwd en ook de lunchroom krijgt een frisse, moderne uitstraling. Door met name de overname in Maarn wordt het erg krap allemaal in de bakkerij in Doorn. Daarom komt er in 2018 een grote verbouwing waardoor de bakkers weer dagelijks prettig kunnen werken aan de lekkerste producten! Hiermee is het bedrijf weer helemaal klaar voor de toekomst!

Tot op de dag van vandaag wordt er nog gewerkt met het speculaasrecept van ‘De Heus’, dit is altijd bewaard gebleven en in de loop van de tijd nooit aangepast. In 2022 zijn we hiermee provinciewinnaar geworden bij de Beko speculaaskeuringen met onze amandelspeculaas. Kom jij ze proeven?