Historie

De historie van toen tot nu

Al sinds 1903 is er een bakkerij gevestigd op de Kampweg, toen onder de naam ‘De Heus’. Kees van der Woerd komt uit een echte bakkersfamilie, beide opa’s kwamen uit de bakkersfamilie Niessen. De ene had een slagerij in Amerongen (Niessen), de andere een bakkerij onder de naam Van der Woerd in Eck en Wiel. Kees en Mariska hebben in 1996 het pand van De Heus overgenomen en zijn een eigen bakkerij gestart. Mariska had toen al 2 jaar meegedraaid om de kneepjes van het vak te leren.

In 2002 is de naam officieel veranderd naar Kees van der Woerd en is het bedrijf aangesloten bij het Echte Bakkers gilde. In 2003 komt de winkel van Kees zijn ouders in Eck en Wiel bij het bedrijf. Begin 2011 is deze winkel verhuisd en sindsdien gevestigd in het voormalige postagentschap in Eck en Wiel.

De winkel in Doorn ondergaat in 2015 een metamorfose en wordt compleet verbouwd tot een moderne zelfbedieningswinkel. Tegelijkertijd wordt er een extra verdieping op het pand gezet, zodat er ruimte is voor groei. In 2016 wordt het bedrijf nog verder uitgebreid. In Maarn komt op de Tuindorpweg de winkel van Jan van de Pol te koop en Kees en Mariska besluiten deze over te nemen. De winkel wordt direct verbouwd en ook de lunchroom krijgt een frisse, moderne uitstraling. Door met name de overname in Maarn wordt het erg krap allemaal in de bakkerij in Doorn. Daarom wordt de bakkerij beneden in 2018 flink verbouwd, zodat onze bakkers weer prettig kunnen werken.

Op 26 september 2022 sloeg het noodlot toe. Door een grote brand is onze winkel en bakkerij in Doorn volledig verloren gegaan. Wij hebben toen hulp gekregen van collega-bakkers om onze andere winkels open te houden. Eén van de bakkers die ons hielp was Bakkerij van Barneveld in Zeist. Onze zoon Leon werkte al bij hen, dus de lijnen waren kort. Dat was heel fijn. Onze bakkers hebben daar meegewerkt, totdat bekend werd dat wij het bedrijf van Bakkerij van Barneveld konden overnemen.

Op 16 februari 2023 heeft deze overnamen plaatsgevonden. Zowel de bakkerij als de winkel in Zeist. Vandaar uit zijn wij gaan werken aan een nieuwe toekomst voor onze familie en personeel. Vanaf mei 2023 zijn wij de bakkerij gaan verbouwen. In de tussentijd hadden we ons filiaal in Eck en Wiel afgestoten, om het niet meer economisch rendabel was om die winkel erbij te houden. Begin september waren alle verbouwingen achter de rug. Onze bakkers zijn zeer tevreden. Wij hebben de toekomst voor onze zonen Leon en Jos, die nu beide in het bedrijf werkzaam zijn een mooie boost gegeven.

Tot op de dag van vandaag wordt er nog gewerkt met het speculaasrecept van ‘De Heus’, dit is altijd bewaard gebleven en in de loop van de tijd nooit aangepast. In 2022 zijn we hiermee provinciewinnaar geworden bij de Beko speculaaskeuringen met onze amandelspeculaas. Kom jij ze proeven?